Mikä on kehonkoostumusmittaus?

Onko tavoitteesi tiputtaa painoa, kiinteytyä tai lisätä lihasmassaa? Onko kehossasi haitallisia puolieroja tai haluat tietää kuinka paljon elintapamuutoksillasi on vaikutusta? Oletko kenties huomannut, että vaa’an lukema ei muutu, vaikka tekisit paljon töitä kehosi eteen?

Inbody-mittaus on teknologia, jonka avulla kuka tahansa voi saada kattavan raportin omasta fyysisestä hyvinvoinnistaan. Alle minuutin mittaustoimenpiteen tuloksena on tarkka ja monipuolinen raportti lihaksen, rasvan ja veden määrästä kehon eri osissa sekä selkeät ohjeet niiden tulkitsemiseen.

Tulokset auttavat tekemään fiksuja valintoja riippumatta mittauksen syistä. Tämä on erinomainen lisä älykellojen ja muiden mittareiden tuloksia täydentämään.

Kenelle mittaus sopii?

Kehonkoostumusmittaus mielletään usein vain urheilijoiden ja aktiiviliikkujien välineeksi, mutta se on paljon muutakin. Kuka tahansa omasta hyvinvoinnistaan kiinnostunut voi saada tuntuvaa hyötyä mittaustuloksista.

Erityisen hyödyllistä tietoa mittaus antaa painonpudottajille ja fyysistä työtä tekeville, mutta tulokset auttavat myös seuraamaan erilaisten sairauksien toipumisprosessin edistymistä sekä ikääntymisen tuomia vaikutuksia, kuten sarkopeniaa eli lihaskatoa.

Kehonkoostumusmittauksen kautta on mahdollista tunnistaa monenlaisia elintapasairauksiin liittyviä riskejä. Mittaustiedot voivat paljastaa merkkejä muun muassa diabetesriskistä tai alttiudesta sydän- ja verisuonitaudeille. Näin saat indikaation hakeutua tutkimuksiin jo ennen kuin oireet syvenevät.

Käytössäni on InBody270 -mittauslaite. InBody-mittaukset perustuvat bioimpedanssimenetelmään, jossa johdetaan kevyt sähkövirta kehon läpi. Alle minuutin kestävässä mittauksessa selviää kehon lihaksen, rasvan ja veden määrät jaoteltuna kehon eri osiin selkeälle raporttilomakkeelle. Mittausmenetelmän etuina ovat turvallisuus, nopeus, edullisuus, luotettavuus ja helppous.

Varaa aika mittaukseen!

Scroll to Top